Cégünkről

cégünkről

Cégünk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a könnyűszerkezetes házak építése terén.

Képzett szakemberekkel és megfizethető árakkal vállaljuk álmai otthonának felépítését! Cégünk 1997-ben kezdte meg tevékénységet, akkor még magánvállalkozásként. Az első gerendaházaink hazai tervezésűek voltak, és Székelyföldön kerültek gyártásra.

Ahogy épültek a házak, egyre inkább látszott, hogy a magyar piac sokkal érzékenyebb a jó és állandó minőségre, ezért 2002-ben létrehoztuk saját gyártó üzemünket, és megalakítottuk a FA-LAKÓ KFT.-t.

Jelenleg is ebben az üzemben gyártjuk házainkat.

Az idő múlásával, a megnövekedett igényeknek megfelelően elkezdtük könnyűszerkezetes házak gyártását is. Minden ház elkészülte után összegeztük a kiviteli munkákat, és ezeket a tapasztalatokat beépítve tökéletesítettük a gyártást és az építéseket. Jelenleg kispaneles technológiával készítjük házainkat, mert az üzemi gyártás ezzel a technológiával rendkívül pontos, gyors, költséghatékony és független az időjárástól.

2008-ban 13 kivitelező céggel együtt megalakítottuk a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületét, a Kö.H.E.-t. Közösen minősítettük le az ÉMI-KFT.- laborjában a fal és födémszerkezeteinket, megkaptuk az ÉME-engedélyt, így a 2006-os új OTÉK rendeletnek megfelelően jogszerűen végeztük és végezzük most is a munkánkat. 2015-től a jogszabályoknak megfelelően leminősítettük a gyártást is, így tudjuk jogszerűen biztosítani megrendelőinknek a szerkezeteinkre vonatkozó 1415-CPR-53-(C-17/2011) számú EK-Teljesítmény Állandósági Tanúsítványt, ami a használatba vételi eljárás alapja. 2016-tól az ÉME-engedélyt az 13/0433-ETA (Európai Műszaki Engedély) váltotta fel.

Az a célunk, hogy a hazai piacra jó minőségű, energiatakarékos házakat építsünk megfizethető áron. Az alapárba is közép és felsőkategóriás termékeket építünk be, valamint az energiahatékonyság maximalizálását szeretnénk megvalósítani. Azt szoktam mondani, hogyha a házainkat az autókhoz hasonlítanánk, akkor  VW Passat-ot szeretnénk gyártani. Abból is a hibridet.

Azonban 2018-tól hiába építteti meg  bárki a legkorszerűbb hőtechnikai előírásoknak megfelelően a házát, kiváló, nullás energiabevitelhez közelítő értékekkel, ha nem alkalmaz megújuló vagy alternatív energia forrást akkor az Energetikai Tanúsítványa nem lesz kiváló!

Mi a napelem rendszereket tartjuk a legkedvezőbb megoldásnak, elektromos fűtéssel. Természetesen más rendszer is, pl: hőszivattyú, pellet kazán stb. is korrekt alternatíva lehet.

Cégünket folyamatosan fejlesztjük, 2018-tól már saját földmunkagépekkel rendelkezünk, így tudjuk minimálisra csökkenteni a függőségünket más céggel szemben.

Cégünk országszerte vállalja könnyűszerkezetes házak kivitelezését. Köszönjük ha megtisztel bizalmával, és velünk készítteti el otthonát!

Horváth csaba Fa-lakó kft

Horváth Csaba
ügyvezető

„1997-ben építettük fel a jelenlegi otthonunkat, egy nagyon szerethető gerendaházat. A gyors és hatékony építkezés adta az ötletet, hogy ebben az iparágban próbáljam ki a képességeimet. Azóta 2002 ben megalapítottam a FA-LAKÓ KFT.-t, és több mint száz könnyűszerkezetes épületet építettünk fel. A munkáink során egyre több és újabb innovációt tettünk bele a kivitelezéseinkbe. Ennek eredményeként cégünk dinamikusan fejlődött, és napjainkban kiváló energetikájú, megújuló energiaforrásokat használó házakat építünk.”