Tervezés

title

Ahhoz, hogy egy igazán jó könnyűszerkezetes ház épüljön „csak” három dolog kell. Egy jó terv, minőségi anyagok és jó szakemberek. Lássuk hát, hogy zajlik egy építkezés a gondolat megszületésétől a kulcs átadásáig.

Tervezés

Cégünk állandó tervező partnerekkel dolgozik. Ők rendelkeznek a szerkezeteink ismeretével, a megrendelő kívánsága szerint szabják a házat a telek adottságaihoz, illetve az építtető életkörülményeihez.

Első körben egy tervezői adatközlőt küldünk, amit a megrendelő kitöltve visszaküld, erre kap egy tervezési árajánlatot, amit ha elfogad és befizeti az előleget megkezdődhet a tervezés.

Az E-naplóba feltöltendő tervek az alábbiakból állnak:

  • Építész terv-
  • Statikai terv-
  • Gépészeti terv-
  • Elektromos terv-
  • Energetikai leírás: A szakági tervekhez kötelező szakági művezetőket is megbízni a kivitelezés során! A tervezés és a szakági művezetők költsége nem számít bele a kivitelezés költségébe.

2019-október 24.-tól lakóépületek esetén nem kötelező, csak válaszható az E-napló vezetése, helyette az ÉTDR ( Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer) működik. Ebbe kötelező az építkezés szándékát bejelenteni a módosított 155/2016.(VI.13.) Kormány rendelet szerint.

Természetesen vállalunk külsős tervező által készített építési tervvel is kivitelezést. Ekkor azonban egyeztetni kell a betervezett szerkezeteket a cégünk szerkezeteivel, és szükség esetén módosítani kell! Ehhez segítséget tudunk nyújtani a külsős tervező kollégának.

Harmadik lehetőség a már megépített házaink terveiből választhatnak leendő megrendelőink (adoptálás). Ekkor a tervezési költségek csökkennek kb. a felére, viszont kizárja a személyre, és a telekre szabás lehetőségét. Az adoptálást csak változatlan formában lehetséges, ha a terv bármely részén átalakítást kér a megrendelő, akkor új tervezésnek minősül. Ötleteknek, elgondolásoknak azonban kiváló lehet.

Az első elkészült alaprajz alapján elkészítjük az első árajánlatot a kivitelezésre vonatkozóan. Ha ez a megrendelőnk elképzeléseivel találkozik, akkor folytatódik a tervezés, elkészülnek a szakági tervek is és végső egyeztetés után feltöltésre kerülnek az E-naplóba.

Feltöltés után 15 nappal, ha az illetékes építési hatóság nem tesz bejegyzést a feltöltött tervekre, megkezdődhet a kivitelezés.

Az alábbi rétegrendek az alapár minimális műszaki tartalma, ezektől természetesen pozitív irányba el lehet térni. Erre egyedi árajánlatot adunk.